HATAY / SAMANDAĞ - Yaylıca Ortaokulu

Yaylıca Ortaokulu

Yaylıca Mahallesi Samandağ/HATAY
Vizyon
Eğitim ve öğretim hizmetlerini çağdaş ölçütler doğrultusunda yürüten, sürekli gelişen, nitelikli, yenilikçi ve ülkemizde örnek alınan bir kurum olmaktır.
Misyon
Ulu Önder Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda çağın getirdiği gelişim ve değişimlere ayak uydurabilen, kendisine ve ülkesine sorumlu,düşüncelerini ifade edebilen,dürüst,paylaşımcı,kendine güvenen,çevreye duyarlı ,barışçıl ve ahlaklı gençler yetiştirmek.
Başarılar
Öğrencilerimizin başarısı gayet iyidir. Her sınıfta birkaç öğrenci dışında öğrencilerimizin kapasitesi oldukça yerindedir. Sınıflarımızda öğretmenlerimizin donanımı ve projeksiyon, internet, bilgisayar,…vb. teknolojik aletlerin varlığı başarıyı arttıran unsurlardandır.
08.20-14.30
Köy dolmuşları ve özel araçlarla sağlanmaktadır.
16 KM
Okulun Sınav Başarı Durumu
2019-2023 Yılları arasında LGS ve Bursluluk sınavlarında çok büyük başarılar elde edilmiştir. 2019 yılında 7 öğrencimiz fen lisesi kazanmıştır. 2023 yılında 1 i Robert lisesi olmak üzere sınava giren 49 öğrenciden 24 ü nitelikli liselere yerleşmiştir.